Românii din Spania, verificați de fiscul iberic!!!

14.07.2013 23:13

Românii care au reședința în Spania vor fi verificați de fiscul iberic și vor trebui să-și declare toate bunurile pe care le dețin în România. Termenul limită pentru depunerea declarațiilor de avere este 30 aprilie, urmând ca fiscul spaniol să înterprindă verificări în România pentru a verifica corectitudinea datelor declarate, arată b1.ro.
Dacă românii nu-și vor declarat toate bunurile, vor fi amendați.

Legea a intrat în vigoare la 1 aprilie și prevede declararea către Fisc (Agencia Tributaria) a tuturor bunurilor, valorilor, proprietatilor imobile sau polițelor de asigurare care depășesc valoarea de 50.000 de euro.

Declarația se poate face prin internet prin completarea unui formular și nu presupune plata unor impozite suplimentare, dar nerespectarea legii privind declararea bunurilor implică amenzi de la 1500 de euro în sus, care se vor aplica după 30 aprilie indiferent dacă persoana în cauză decide să declare în mod voluntar.

Măsura vizează atât persoanele fizice, cât și firmele, care trebuie să declare bunurile a căror valoare depășește 50 de mii de euro. Potrivit autoriăților, fiscul din Spania va schimba informații cu organizații similare din alte țări, pentru a verifica autenticitatea declarațiilor, care vor trebui repetate anual, dacă valoarea bunurilor din străinătate a crescut cu cel puțin 20 de mii de euro.

Experții din Spania sunt de părere ca modelul de formular pus deja la dispozitie de Agenția Fiscală este greu de completat și că, în special, străinii cu rezidența în Spania vor avea nevoie de ajutorul unui contabil ca să indeplinească cerințele stabilite de lege.

 

 

https://www.curierulnational.ro